Brandweer MWB

Hoe kennis efficiƫnt wordt gedeeld met behulp van Spectrum Live

De uitdaging

In april 2020 vereist een grote natuurbrand in Moergestel (Noord-Brabant) de inzet van alle korpsen uit de regio Midden- en West- Brabant. Door kundig handelen en een uitstekende coƶrdinatie krijgt de brandweer de natuurbrand snel onder controle.

De constante drang naar verbetering die binnen de organisatie leeft, is een belangrijke factor die bijdraagt aan het succes van de brandweer. Elke brand wordt als leermoment beschouwd en incidenten worden uitgebreid geanalyseerd en nabesproken.

Deze nabesprekingen zijn in de praktijk een stuk lastiger te organiseren dan het lijkt, zeker ten tijden van een wereldwijde pandemie. Daarnaast heeft de brandweer een vitale functie binnen onze maatschappij, waardoor er altijd bezetting moet zijn. Om iedereen tegelijkertijd bij de vergadering aanwezig te laten zijn is hierdoor een lastige opgave.

De brandweer kwam naar ons, op zoek naar een communicatiemiddel waarmee zij dit toch op regionaal niveau kunnen realiseren. En dus luidt de vraag: hoe zorg je als organisatie voor een toekomstbestendige, milieuvriendelijke en flexibele manier van communiceren?

De oplossing

Na overleg met de brandweer zijn we gezamenlijk aan de slag gegaan om de livestream voor te bereiden als het nieuwe communicatiemiddel.

Belangrijk hierbij waren de beschikbaarheid en toegankelijkheid. De logische keuze was dan ook om zowel live als on demand te werken. Degene die niet aanwezig kunnen zijn, hebben hierdoor de mogelijkheid om de gehele stream later terug te kijken en hoeven zo dus niets te missen. Voor de aanwezigen is er de mogelijkheid om interactief vragen te stellen tijdens de stream, die ook gelijk worden beantwoord door de experts.

Een bijkomend voordeel als gevolg van het digitaliseren van deze bijeenkomsten, is de verminderde CO2 en stikstof uitstoot. De leidinggevenden kunnen vanuit iedere locatie de stream volgen en hoeven niet meer de auto in te stappen.

De brandweer is zeer tevreden met deze toekomstbestendige, flexibele en duurzame oplossing. En wij zijn trots en dankbaar dat we deze opdracht hebben mogen uitvoeren!

Bekijk het lekker zelf

Bring it on(line)

Neem voor de mogelijkheden contact op met Lex. Bel direct of laat een bericht achter.

Schrijf een bericht

[dsm_caldera_forms cf_library="CF5f1564f1813bb" _builder_version="4.4.8" labels_font_size="15px" custom_button_one="on" button_one_text_size="18px" button_one_text_color="#0b132b" button_one_bg_color="#32cd32" button_one_border_width="0px" button_one_border_radius="0px" button_one_font="|700|||||||"][/dsm_caldera_forms]

[ultimatemember form_id="1307"]